Sunday, January 9, 2011

utusan makin digeruni dap

Hasrat lim guan eng hendak menyaman Utusan Melayu menunjukkan betapa gentarnya dia dgn keberanian akhbar melayu ulung itu. syabas kpd Utusan Melayu (UM) atas keberanian mempertahankan melayu. tiada lagi suara segagah ini. harap semua melayu termasuk melayu dlm pas melihat apa yg ada dlm hati cina yg bernama guan eng. tertanam dihati busuknya dgn menyeret UM ke mahkamah maka akan lunturlah keberanian UM. akan berhentilah kutukan terhadap dap dan pelampau cina. dia silap terjah. Melayu dalam UM bukan manusia yg jenis 'aww'. sebaliknya Melayu dlm UM adalah melayu yg tergolong dlm firman Allah "Kuntum khairal ummah" iaitu umat terpilih yg berani mendepani cabaran dan membawa kebenaran.
guan eng bersama bapaknya sudah lama bencikan UM. kerana UM yg sering mencium niat busuk mereka. dan setiap kali mereka cuba membenam hak melayu, maka yg bangkit dgn 'keris' bahasa perjuangan semestinya UM.

Tertanam jua dihati dua anak beranak perosak itu, dgn saman itu harap-harap UM akan berkubur. usah syok sendiri lah wahai penderhaka negara? kamu boleh tolak DEB dari P.Pinang. tapi kamu tidak akan dpt menahan dan menolak ombak perjuangan melayu yg dikepali oleh UM. UM telah membela ketuanan melayu sejak sebelum merdeka lagi. selagi org seperti lim guan eng, kit siang dan karpal wujud dibumi melayu ini, selagi itu lah garang suara UM akan berterusan. melayu tak hilang dibumi ini.

No comments:

Post a Comment