Saturday, January 8, 2011

pembangkang salah terkam

Ada pihak tertentu kini cuba terkam DSU Rais Yatim dgn isu yg jijik hendak didengar iaitu isu gangguan seksual. bersorak geger mereka melalui blog masing-masing. agaknya berapa upah yg puak-puak jahanam itu dpt dgn fitnah yg menjijikkan itu? kita yakin kerja busuk ini datangnya dari tangan tali barut Anwar aljub. dulu fitnah yg lebih buruk dilontarkan kpd DS Najib dan DS Rosmah. kita bila bukti tersuluh bahawa mereka tidak terbabit, maka diam terkunci semuanya. maka org yg sama iaitu tangan jahat pembangkang yg tentunya dtg dari org dap, pkr dan pas mengarah drama bersiri fitnah yg baru, tujuannya satu untuk tenggelamkan kes liwat anwar yg kian sampai kehujung.

Tetapi mereka silap terkam. DSU Rais Yatim bukan sebarang insan yg boleh digertak. peguam dari negeri 'monangkerbau' itu bukan sebarang anak jantan. pencaknya tangkas. gelek menepis dan kekuda lututnya kukuh. kini puak penuduh dah terpaku. umpan tak menjadi, perangkap tak bingkas. akhirnya jerangkap samar makan kaki sendiri. jgn mengundur lagi DSU pukul disudu hati kiri mereka cukup-cukup, biar mereka tumbang terkedu. buka fail saman dan layak mereka dikandang mahkamah, biar mereka tahu busuk dan padahnya fitnah. Rasullullah sejak dulu mengingatkan umat Islam bahawa fitnah lebih jahat dari perbuatan membunuh. kalau membunuh mungkin seorang sahaja yg terseksa. tetapi fitnah menghayirkan seluruh keluarga, keturunan, kampung dan negara dlm tempuh yg lama, malah mungkin sepanjang hayat.

Penjelasan yg pantas dari perempuan yg disabitkan, serta pengakuan yg terbuka dari pihak berkuasa Indonesia telah menutup tirai fitnah pembangkang. namun kita mesti waspada. kuatir mereka akan ada pula jawapan lain ke atas pengakuan itu. jawapan yg mungkin melibatkan tuduhan yg berkisar pada duit, rasuah, pujukan, bayaran dan lainnya.

kpd puak jahat ini, kita nasihatkan eloklah kamu menoleh kpd ketua kamu. sebelum nak cari busuk org, tengok dulu busuk dan pekong yg ada dipunggung Anwar yg kamu julang itu. dah sah ada pihak yg mengaku perbuatan songsang sipolan itu tetapi tidak ada seorang pun anak buah nik aziz dan anak beranak karpal singh dan ahli setia pkr yg berani menyuruh anwar menjawab ya kalau dia betul buat. atau bersumpah menafikan tuduhan itu dgn menjunjung al Quran.

semuanya menafikan kelakuan jahat anwar itu. sebab masing-masing ada kepentingan dan laba dari manusia jahat itu. DAP harap anwar lah yg akan menjayakan impian malaysian malaysianya. buat nik aziz pula anwar lah sauh yg akan meneguhkan kuasa PAS dan anwar lah ayam sabung yg diharap untuk memegas kepala pemimpin UMNO kerana anwar pernah berada dlm umno. janji pru 13 mereka ada kerusi.

No comments:

Post a Comment